maanantai 23. toukokuuta 2016

Erikoivärit

Olen ihan auttamattomasti hurahtanut värien periytymiseen siinä määrin, että esimerkiksi ruunikon ja rautiaan varstasta ei yhtäkkiä tule esimerkiksi kimoa tai voikkoa. Ja tämä tarkoittaa sitä, että enää ei voi noin vain tullakkaan sitä ihanaa kirjavaa tai voikkoa varsaa. Joten tarvitsin talliin erikoisen värisiä hevosia, jotta voisin jalostaa niitä.

Erilaisia voikkoja poneja Caralissa on tällä hetkellä neljä, jotka kaikki ovat sukua ensimmäiselle voikolle ratsuponitammalleni Perfection Juliette LM:lle. Tarvitsen siis lisää voikkoja poneja ratsuponijalostukseeni tai sitten kyselen vain niitä jalostukseen muilta. Kaikenlaisia kirjavia poneja ja hevosia (poislukien appaloosat) löytyyki yksi enemmän eli viisi. Vain kaksi niistä on tällä hetkellä täysiverisiä ja nekin kenttäpainoitteisia, mutta suunnitelmissa olisi tuoda kirjavuutta myös estelinjoihin niiden kautta.

Voikot ponit




Kirjavat täysiveriset ja ponit




Haluaisin ruveta painottamaan enemmän jalostuksessani juurikin kirjavia ja voikkoja värejä, mutta kuvien löytäminen on välillä haastavaa. Haluaisin myös tuoda itselleni lisää shetlanninponeja ja aloittaa niiden kanssa pelkkä värijalostus eli melkein kaikki kasvatit olisivat joko voikkoja tai kirjavia (+ mahdollisesti muut erikoisvärit). Päistärikköjäkin olisi hienoa saada hevoskatraaseen, sillä niitä Caralissa ei ole vielä yhtäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti